Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Βόρεια Πιερία Δημοκρατία και Ανάπτυξη

Εκποίηση δημοτικής τάφρου (ρέματος!) και στασιμότητα στο «φάντασμα» του Πολιτιστικού Κέντρου  Αιγινίου
Κάλεσμα της παράταξης για δράσεις για τις κλειστές δημοτικές βιβλιοθήκες

Στη συνεδρίαση του στις 26-4-17 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πύδνας- Κολινδρού  κατ’ αρχήν ασχολήθηκε με το γεγονός ότι στο Μακρύγιαλο την 21η Απριλίου 2017 ακούστηκαν από μεγάφωνο χουντικά εμβατήρια. Το Συμβούλιο καταδίκασε ομόφωνα το προκλητικό συμβάν ως προσβολή των δημοκρατικών αισθημάτων των συμπολιτών μας. 
Εν συνεχεία έγινε αποδεκτή η επί πλέον χρηματοδότηση του δήμου με το ποσό των 770.000€ από το ΥΠ.ΕΣ: 180.000€ για καταστροφές από θεομηνίες, 110.000€ για αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας και 480.000€ για εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις. Θετική ήταν επίσης και η ένταξη στο Ε.Π της Κεντρικής Μακεδονίας της προμήθειας και τοποθέτησης φίλτρου για καθαρισμό του νερού από το μαγγάνιο στα Αλώνια, που εδώ και πολλά χρόνια υποφέρουν από το κακής ποιότητας υδρευτικό νερό. 
   Πέρα από αυτά τα θετικά, δυστυχώς, η δημοτική διοίκηση εισηγήθηκε και έλαβε μια λανθασμένη απόφαση. Την εκποίηση οικοπεδικής δημοτικής έκτασης που είναι χαρακτηρισμένη με την διανομή του 1955 ως «τάφρος»! Πρόκειται για τμήμα που ως το 2006 ήταν δενδροφυτεμένο, λειτουργεί με βάση την διαμόρφωση του εδάφους ως ρέμα και σήμερα είναι αυθαιρέτως αποψιλωμένο, κατειλημμένο και δομημένο! Προτείναμε την απόρριψη της πρότασης και την αποκατάσταση της δενδροφύτευσης και της φυσικής του μορφής, επειδή είναι αυτονόητο ότι τα ρέματα δεν κτίζονται, αλλά η απόφαση ελήφθη με μόνη αρνητική ψήφο τη δική μας. Πρόκειται για περιβαλλοντικό σφάλμα και καλούμε την διοίκηση να το διορθώσει, ανακαλώντας την απόφαση της.
    Προ ημερήσιας διάταξης  θέσαμε και πάλι το ζήτημα του Πνευματικού Κέντρου Αιγινίου που είναι γιαπί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Ρωτήσαμε αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης. H απάντηση ήταν ότι «συντάσσεται μελέτη για αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης». Δηλαδή, απ’ ότι καταλάβαμε, για πολλά χρόνια ακόμα δεν θα έχουμε μια αξιοπρεπή στέγη πολιτισμού στην έδρα του δήμου μας.

   Τέλος καλούμε όσους ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας της παράταξής μας με θέμα «Κλειστές Δημοτικές Βιβλιοθήκες-Κλειστά Παράθυρα στη Ζωή» με σκοπό την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και την αναζήτηση λύσεων. Επιδίωξη μας είναι μια εκδήλωση σε κάποια από τις βιβλιοθήκες μας μέχρι το τέλος Μαΐου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.
                                                                                                               Αιγίνιο 28 – 4 – 17  

                                                                                           Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου